Настављајући традицију, Институт за међународну политику и привреду организовао је онлајн прославу Кинеске нове године, такозваног „Празника пролећа“ под називом „Чекајући годину тигра“.

„Снага, храброст и одлучност. Самопоуздање и вера у вредност. Тако кинески народ види тигра, краља животиња. Тако и ми видимо српско-кинеску сарадњу – челичну и одважну“, оценио је директор Института проф. др Бранислав Ђорђевић у уводном обраћању, пожелевши кинеским пријатељима срећну нову годину.

Начелница Центра за студије „Појаса и пута“ др Катарина Закић презентацијом је представила обичаје и симболе који се везују за обележавање Кинеске нове године, на шта се надовезала и др Љиљана Стевић, директорка Института Конфуције из Бања Луке, која је представила низ активности којима је ова организација прославила „Празник пролећа“.

Приказан је видео снимак кинеске традиционалне музичке нумере у извођењу средњошколаца из Републике Српске, полазника курса кинеског језика.

Прославу је затворила заменица директора Института за међународну политику и привреду, др Ивона Лађевац, пожелевши да наредна, 2023. године, буде обележена уживо и уз гостовање пријатеља и сарадника из Републике Српске и Народне Републике Кине.

Свим својим партнерима из Народне Републике Кине Институт за међународну политику и привреду жели срећну Кинеску нову годину:

Xīn nián kuài lè!