Др Невена Шекарић Стојановић и мср Марина Радовановић, истраживачице Института за међународну политику и привреду, спровеле су краткорочни студијски боравак у Краљевини Шведској, који је за чланове своје алумни мреже организовала Мисија ОЕБС у Србији. Студијске посете одвијале су се у периоду од 10. до 14. јуна, у Стокхолму.

Током студијског боравка, учесници су имали прилику да се упознају са радом различитих државних институција, научних и истраживачких организација, и јавних агенција, попут Министарства одбране, Стокхолмског међународног института за истраживање мира, и Шведског универзитета одбране. Широк спектар тема о којима се дискутовало обухватио је, између осталог, реформу шведске полиције у светлу транснационалних безбедносних изазова, развој међународне полицијске и одбрамбене сарадње у контексту украјинске кризе, концепте војне неутралности, несврставања и тоталне одбране, али и питање транспарентности у прикупљању истраживачких података, те продубљивање међународне академске и образовне сарадње.

Поред радног дела програма студијске посете, за учеснике је уприличен свечани пријем у Амбасади Републике Србије у Краљевини Шведској.