Дунавска стратегија: Од идеје до остварења

Институт за међународну политику и привреду заједно са Meђународним научни форумом „Дунав – река сарадње” организовао међународну научну конференцију под називом „Дунавска стратегија: Од идеје до остварења”.

Тродневна конференција обележила је уједно и јубилеј четврт века пројекта „Дунав – река сарадње”. Београдска седница Конференције одржана је 25. септембра 2014. године у Институту за међународну политику и привреду, док су остале две седнице одржане 24. септембра у Бачкој Паланци, и 26. септембра у Смедереву.

Рад конференције у Институту за међународну политику и привреду је отворио генерални директор за регионалну политику Европског савета господин Konstantinos D. Moussouroulis, a увoднo излaгaњe имao je др Ерхард Бусек бивши вицеканцелар Аустрије, председник Института за Средњу Европу и Подунавље, и председник Скупштине Аустријског економског савета.

Циљ конференције је био да промовише значајне пројекте и пројектне идеје у области одрживог развоја Србије везаних за приоритетне области Дунавске стратегије. Конференција је успешно остварила тај циљ и промовисала значајне пројекте и пројектне идеје у области одрживог развоја Србије.


извештај   >>>

програм конференције   >>>* Kликните да увећате фотографију